Sałatka z komosy ryżowej i buraków

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • Spora garść rukoli
  • 6 łyżek komosy ryżowej (przed gotowaniem)
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • 1 mały burak

sos

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 4 maliny
  • sól i pieprz
Wartość odżywcza porcji
Energia257,5 kcal
Węglowodany20,9 g
Białko7,1 g
Tłuszcz20,5 g
Błonnik9,6 g

Oto przepyszny przepis na sałatkę z komosą ryżową i burakiem, propozycja ta idealnie nadaje się na wartościowy posiłek w pracy!

Przygotowanie

Komosę przepłukujemy wodą i gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut.

Buraka gotujemy i obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki (ja użyłam buraków już ugotowanych, które można kupić w lidlu).

Orzechy kroimy na pół.

Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, 2-3 malinami i doprawiamy do smaku.

A umytej rukoli układamy komosę ryżową, buraki, orzechy i maliny. Całość polewamy przygotowanym sosem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake