Zdrowe muffinki jogurtowo-owocowe

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (12 sztuk)
  • 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek ksylitolu
  • 4 łyżki migdałów
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • duże opakowanie jogurtu greckiego 0%
  • 2 jajka
  • opakowanie malin
  • garść borówek
Wartość odżywcza porcji
Energia178 kcal
Węglowodany22,9 g
Białko8,1 g
Tłuszcz7,8 g
Błonnik3,7 g

Przygotowanie

Mąkę przesiać przez sito. Dodać cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz zmielone migdały.

W drugiej misce wymieszać składniki mokre: jogurt, olej i jaja.

Składniki mokre wymieszać z suchymi i dodać owoce.

Ciasto nałożyć do foremek na muffinki.

Piec przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake