Czekoladowe smoothie bowl

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 3 średniej wielkości banany (najlepiej mrożone)
  • 3 łyżki kakao lub karobu
  • 3 daktyle
  • szklanka mleka roślinnego lub krowiego 2%
  • 1 łyżka masła orzechowego (bez cukru i soli!)

Dodatki

  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • garść truskawek
  • garść czereśni
  • kilka listków mięty lub melisy
Wartość odżywcza porcji
Energia443 kcal
Węglowodany71,3 g
Białko11 g
Tłuszcz15,1 g
Błonnik7 g

Przygotowanie

Banany włóż do zamrażalki na kilka godzin.

Zblenduj mrożone banany razem z mlekiem, masłem orzechowym, kakao oraz daktylami.

Gotowy mus przełóż do miseczek i udekoruj dowolnymi dodatkami, ja użyłam truskawek, czereśni oraz wiórków kokosowych.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake