Dżem z aronii

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki
  • 1 kg aronii
  • 500 g cukru
  • 1/2 szklanki wody
Wartość odżywcza
Energia200 kcal
Węglowodany48,8 g
Białko0,8 g
Tłuszcz0,3 g
Błonnik3 g
Witamina C12 mg

Owoce aronii oczyścić z liści i gałązek, dokładnie umyć.

Owoce umieścić w garnku razem z cukrem. Gotujemy przez kilkanaście minut, cały czas mieszając.

Następnie dodajemy pół szklanki wody i dalej gotujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.

Dżem przekładamy do słoiczków, zakręcamy, odwracamy do góry dnem i zostawiamy do ostygnięcia.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake