Mus gruszkowy z imbirem i kardamonem

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki
  • 1 kg dojrzałych i słodkich gruszek
  • kawałek imbiru (około 5 cm)
  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 4 łyżki soku z cytryny
Wartość odżywcza (100 g)
Energia43 kcal
Węglowodany13,4 g
Białko0,4 g
Tłuszcz0,3 g
Błonnik3,3 g

Przygotowanie

Gruszki umyj i obierz ze skórki, pokrój w mniejsze kawałki, usuń gniazda nasienne.

Imbir obierz i zetrzyj na tarce.

Wszystkie składniki umieść w garnku, zalej odrobiną wody i zagotuj.

Gotuj na małym ogniu, aż gruszki się rozpadną (około 30-60 minut).

Gorący mus przełóż do wyparzonego słoiczka, zakręć i postaw do góry dnem do wystygnięcia.

Smacznego!

Puree z gruszki idealnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, placków, owsianek i jaglanek.

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake