Muffinki dyniowo-jaglane z musem śliwkowym

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (6 sztuk)
  • 200 g puree z pieczonej dyni
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • pół szklanki mąki jaglanej
  • 1/4 szklanki mielonych migdałów
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 6 łyżeczek musu śliwkowego
Wartość odżywcza porcj (2 muffinki)
Energia
Węglowodany
Białko
Tłuszcz
Błonnik

Przygotowanie

W misce wymieszać wszystkie składniki poza musem/konfiturą śliwkową.

Piekarnik rozgrzać do 180 °C.

Ciasto przełożyć do formy na muffiny, na środku położyć łyżeczkę musu śliwkowego i lekko "wdusić" w środek ciasta.

Piec przez 30 minut.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake