Lunchbox z kaszą, awokado i oliwkami

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 1 woreczek dowolnej kaszy (ja użyłam z serii trendy lunch - orkisz z burakiem, papryką i czosnkiem niedźwiedzim)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jaja
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • garść oliwek
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 0.5 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Wartość odżywcza porcji
Energia556,4 kcal
Węglowodany49 g
Białko17,5 g
Tłuszcz34,7 g
Błonnik13,9 g

Przygotowanie

Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Jaja ugotować na twardo.

Ugotowaną kaszę przełożyć na talerz, dodać pokrojone w ćwiartki jajka, plasterki awokado, pokrojone pomidorki oraz oliwki.

Do sałatki dodać pestki dyni oraz posiekany szczypiorek.

Całość skropić oliwą oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake