Sos tatarski na bazie serków wiejskich

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki
  • 3 jaja
  • 2 opakowania serka wiejskiego 3% (400 g)
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • 200 g korniszonów
  • 100 g kaparów lub marynowanych pieczarek (wedle preferencji)
  • przyprawy: sól i pieprz
Wartość odżywcza (100g)
Energia75,2 g
Węglowodany3,6 g
Białko8 g
Tłuszcz3,6 g
Błonnik0,4 g

Przygotowanie

Jaja ugotuj na twardo, następnie ostudź i obierz ze skorupki.

Jaja, serki wiejski i jogurt zblenduj na gładką masę.

Korniszony, grzybki lub kapary oraz szczypiorek pokrój w drobną kostkę.

Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake