Kokosowy omlet z owocami

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 3 jaja
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść borówek
  • garść truskawek
  • 1 łyżeczka płatków kokosowych
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżeczki miodu
Wartość odżywcza porcji
Energia321,2 kcal
Węglowodany32,2 g
Białko13,5 g
Tłuszcz14,1 g
Błonnik9,7 g

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 180°C.

Białka oddzielamy od żółtek (nie wyrzucamy!) i ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier.

Zmniejszamy obroty na najmniejsze i dodajemy żółtka. Mieszamy krótko, do połączenia składników.

Mąkę kokosową wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do jajecznej masy. Delikatnie mieszamy do połączenia składników.

Na patelni rozgrzewamy olej, następnie wylewamy masę kokosową i smażymy przez około 2-3 minuty.

Na wierzchu układamy pokrojone i umyte owoce.

Patelnię wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut, aż do zarumienienia.

Gotowy omlet skrapiamy miodem lub syropem klonowym i posypujemy płatkami kokosowymi.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake