Sałatka z truskawkami i awokado

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 4 garści szpinaku
  • 2 garści truskawek
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 kostki sera feta
  • 2 łyżki pistacji

sos

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki musztardy dijon
  • 1/2 łyżeczki dżemu truskawkowego 100% (niskosłodzonego)
Wartość odżywcza porcji
Energia415 kcal
Białko13,8 g
Tłuszcz33,3 g
Węglowodany17,3 g
Błonnik5,8 g

Przygotowanie

W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu.

Szpinak myjemy i układamy na talerzach.

Dodajemy pokrojone w plasterki i skropione sokiem z cytryny awokado, pokrojone na połówki truskawki, pokrojoną w piórka cebulę.

Ser feta kruszymy.

Pistacje siekamy.

Łączymy wszystkie składniki sałatki i polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake