Domowe lody truskawkowe

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (4 porcje)
  • 4 bardzo dojrzałe banany
  • 500 g słodkich truskawek
Wartość odżywcza porcji
Energia156,4 kcal
Białko2,1 g
Tłuszcz0,9 g
Węglowodany37,2 g
Błonnik4,3 g

Przygotowanie

Truskawki umyć i odszypułkować, zblendować razem z bananami na gładki mus.

Wstawić do zamrażalki.

Przez pierwszą godzinę, co 15-20 minut, wyjmować lody z zamrażalki i ponownie blendować.

Dzięki temu deser będzie miał aksamitną konsystencję, bez kryształków lodu.

Smacznego!

Można też zrobić lody inną metodą. Owoce pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na blaszce tak aby się ze sobą nie stykały (ważne! Wszystko aby zachować odpowiednią konsystencję deseru). Włożyć całość do zamrażalki. Po całkowitym zamrożeniu zblendować.

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake