Gofry kokosowe z owocami lata

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (8 sztuk)
  • 8 jaj
  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • dowolne sezonowe owoce (np. maliny, truskawki, borówki)
  • 4 łyżeczki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • szczypta soli
Wartość odżywcza porcji (2 gofry)
Energia515,1 kcal
Białko17,3 g
Tłuszcz39,1 g
Węglowodany24 g
Błonnik12,4 g

Przygotowanie

Masło rozpuścić w rondelku.

Jaja ubić, dodać do nich rozpuszczone masło, mąkę kokosową, mleczko, sodę oraz sól.

Wymieszać wszystko do połączenia się składników.

Gofrownicę delikatnie natłuścić olejem za pomocą silikonowego pędzelka.

Smażyć gofry w nagrzanej gofrownicy.

Gotowe gofry podawać z owocami i syropem klonowym.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake