Jajo sadzone na grzance

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 4 kromki chleba żytniego
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 jaja
  • 200 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
Wartość odżywcza porcji
Energia368,7 kcal
Węglowodany40,4 g
Białko19,4 g
Tłuszcz16,3 g
Błonnik8,6 g

Przygotowanie

Chleb opiec w tosterze, w piekarniku lub na suchej patelni.

Na patelni rozgrzać masło, dodać plasterki czosnku, a następnie umyty szpinak.

Doprawić do smaku.

Smażyć chwilę aż szpinak zwiędnie, gotową masę przełożyć na grzankę.

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajo.

Jajo ułożyć na grzance ze szpinakiem.

Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake