Sałatka z brzoskwinią i awokado

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 4 garście szpinaku
  • 2 dojrzałe brzoskwinie
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 garść migdałów
  • 1/2czerwonej cebuli
  • 50 g miękkiego sera koziego

sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz do smaku
Wartość odżywcza porcji
Energia508 kcal
Węglowodany40,7 g
Białko12,9 g
Tłuszcz34,6 g
Błonnik8,3 g

Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu.

Awokado obrać i pokroić w kostkę, brzoskwinie umyć i pokroić w plasterki.

Cebulę obrać i pokroić w piórka.

Ser kozi pokruszyć na drobne kawałki.

Wymieszać wszystkie składniki sosu.

Na szpinaku ułożyć awokado, brzoskwinię i cebulę, dodać pokruszony ser oraz migdały.

Całość skropić przygotowanym sosem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake