Jabłkowa granola

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (słoik)
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżka orzechów laskowych
  • 1 łyżka orzechów pekan
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3 łyżki soku jabłkowego z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 garść suszonych jabłek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szczypta imbiru
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
Wartośc odżywcza porcji (30 g)
Energia113,1 kcal
Białko2,9 g
Tłuszcz5,1 g
Węglowodany15,2 g
Błonnik2,2 g

Przygotowanie

Płatki wymieszaj z orzechami, nasionami, przyprawami, sokiem oraz syropem klonowym.

Piekarnik nagrzej do 180°C.

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, płatki umieść na papierze.

Piecz przez około 20-30 minut, w między czasie zamieszaj kilka razy.

Po wystygnięciu wymieszaj granolę z żurawiną i suszonym jabłkiem.

Przechowuj w słoiku.

Podawaj z jogurtem naturalnym lub mlekiem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake