Trufle z masłem orzechowym

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (8 kulek)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki zmielonych orzechów arachidowych
  • 1 garść daktyli
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady >70% kakao
Wartość odżywcza porcji (2 kulki)
Energia224,5 kcal
Białko6 g
Tłuszcz15,3 g
Węglowodany16 g
Błonnik2,5 g

Przygotowanie

Daktyle zlej gorącą wodą i pozostaw na około 30 minut, po tym czasie odlej wodę z daktyli.

Daktyle, zmielone orzechy oraz masło orzechowe zblenduj na gładką masę.

Z powstałej masy uformuj kulki i włóż je do lodówki, aby się schłodziły.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

Orzechowo-daktylowe kulki polej płynną czekoladą (najlepiej robić to na specjalnej kratce, aby czekolada mogła swobodnie ociekać) i pozostaw do wystygnięcia.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake