JULEKO

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Słyszeliście o czarnym czosnku? Jeżeli nie, to zdecydowanie warto zapoznać się z tym produktem!

Czarny czosnek otrzymywany jest z czosnku pospolitego, który poddany jest długotrwałemu procesowi fermentacji. Proces ten trwa od 6 do 9 tygodni i zachodzi w ściśle określonych warunkach. Dzięki zachodzącym reakcją czosnek zyskuje zupełnie nowy smak! Fermentowany czosnek traci swoją ostrość, a zyskuje nutę słodyczy. Zmianie ulega także kolor (czarno-granatowy!), konsystencja (delikatna, przypomina topiony serek) oraz zapach (brak nieprzyjemnej woni). Ponadto czarny czosnek jest znacznie lżejszy dla układu pokarmowego, a związki w nim obecne są bardziej przyswajalne.

Tak naprawdę, czarny czosnek, to nie żadna nowość. Od lat używany jest w Korei czy Japonii! Jego prozdrowotne właściwości wynikają głównie z bogactwa przeciwutleniaczy, ponieważ w trakcie procesów dojrzewania ich ilość może się zwiększyć nawet pięciokrotnie w porównaniu do czosnku świeżego!

Zastosowanie czarnego czosnku jest naprawdę szerokie! Można śmiało jeść go na surowo, ale także dodawać do past kanapkowych czy sałatek. Świetnie komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej, mięsami, owocami morza, a nawet z deserami!

W ofercie JULEKO znajdziecie tylko produkty z certyfikatem rolnictwa ekologicznego! Do wyboru macie m.in. obrane ząbki czosnku w słoiku, całe główki, pastę lub proszek. Sprawdźcie sami!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake