Szybki obiad jednogarnkowy

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 100 g makaronu pełnoziarnistego penne lub świderki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mniejsza cukinia
  • 1 mniejszy bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 pomidorów z puszki
  • 1/2 kuli mozzarelli
  • przyprawy: suszone oregano, sól, pieprz
Wartość odżywcza porcji
Energia402 kcal
Białko19,8 g
Tłuszcze11,3 g
Węglowodany61,9 g
Błonnik11,4 g

Warzywa umyć i pokroić w kostkę.

Makaron podgotować w osolonej wodzie (krócej niż na al dente).

Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w plastry czosnek oraz posiekaną cebulę.

Na patelnię dodać warzywa i doprawić do smaku przyprawami.

Warzywa cały czas mieszając, smażyć około 10 minut.

Po tym czasie dodać pomidory z puszki. Chwilę podsmażyć.

Na samym końcu dodać makaron i starty ser. Chwilę podsmażyć aż ser się rozpuści a makaron zrobi się al denete.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake