Wytrawne gofry z jajem sadzonym i awokado

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (4 porcje)

Ciasto

  • 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajo
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • ulubione zioła

Dodatki

  • 4 jaja
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 garści kiełków
  • łyżeczka czarnego sezamu lub czarnuszki
  • sól i pieprz do smaku
Wartość odżywcza porcji
Energia628 kcal
Białko20,1 g
Tłuszcz42,8 g
Węglowodany45,9 g
Błonnik9 g

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta wymieszaj ze sobą.

Gofrownice nagrzej i delikatnie natłuść oliwą za pomocą silikonowego pędzelka.

Smaż gofry tak długo, aż się zarumienią.

W między czasie usmaż jaja.

Awokado pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Na gotowych gofrach rozłóż plasterki awokado i jajo sadzone.

Całość udekoruj czarnym sezam lub czarnuszką i ulubionymi kiełkami.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake