Pieczony omlet twarogowy

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (4 porcje)
  • 500 g chudego twarogu
  • 8 jaj
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 laska wanilii
  • 1 czubata łyżka mąki kokosowej
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • szczypta soli
Wartość odżywcza porcji
Energia373,5 kcal
Białko39,8 g
Tłuszcz12,4 g
Węglowodany27,4 g
Błonnik8,8 g

Przygotowanie

Piekarnik nagrzewamy do 180°C.

Białka oddzielamy od żółtek. Te ostatnie łączymy z twarogiem, nasionami z laski wanilii i cukrem, dokładnie mieszamy aż do połączenia się składników.

Białka jaja ubijamy (warto dodać dosłownie szczyptę soli).

Do ubitych białek dodajemy twaróg z żółtkami i cukrem oraz wiórki wraz z mąką kokosową. Całość delikatnie mieszamy łyżką.

Powstałą masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 25 minut (warto użyć patyczka w celu sprawdzenia czy omlet w środku jest odpowiednio upieczony).

Omlet podajemy z owocami sezonowymi lub mrożonymi.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake