Muffiny jajeczne

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 4 jaja
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 garść szpinaku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1/5 opakowania sera feta
  • 2 łyżki szczypiorku lub rzeżuchy
Wartość odżywcza porcji
Energia220,8 kcal
Białko16,9 g
Tłuszcz15,7 g
Węglowodany3,7 g
Błonnik1,1 g

Przygotowanie

W misce roztrzepać jaja z dodatkiem przypraw.

Szpinak umyć i posiekać.

Czerwoną paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.

Cebulę obrać i również pokroić w drobną kostkę.

Ser feta pokruszyć na mniejsze kawałki.

Piekarnik rozgrzać do 180°C.

Formy do muffinek delikatnie natłuścić olejem rzepakowym.

Do foremek przełożyć szpinak, paprykę, cebulę i fetę.

Całość zalać jajeczną masą.

Muffinki jajeczne wstawić do piekarnika na około 15 minut.

Podawać udekorowane szczypiorkiem lub rzeżuchą.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake