Puszysty omlet z owocami lata

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (1 porcja)

Omlet

  • 2 jaja
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka erytrolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatki

  • 1/2 opakowania skyru
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 garść truskawek
  • 1 garść borówek
Wartość odżywcza porcji
Energia467,7 kcal
Białko35,3 g
Tłuszcz11,6 g
Węglowodany56,8 g
Błonnik3,2 g

Przygotowanie

Oddzielić żółtka od białek.

Białka ubić na sztywną pianę.

Żółtka zmiksować z pozostałymi składnikami ciasta (mąka, jogurt, erytrol, proszek do pieczenia).

Ostrożnie połączyć żółtą masę z ubitymi białkami.

Na rozgrzaną patelnie wylać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu aż do zarumienienia (około 3-4 minuty).

Przewrócić omlet na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę.

W międzyczasie skyr wymieszać z miodem.

Owoce umyć.

Gotowy omlet przełożyć na talerz, posmarować skyrem i dodać świeże owoce.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake