Śniadaniowa jaglanka z gruszką

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • Pół szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 1 średniej wielkości gruszka
  • Garść orzechów włoskich
Wartość odżywcza porcji
Energia453 kcal
Węglowodany64,5 g
Białka17,2 g
Tłuszcze15,7 g
Błonnik4,2 g

Przygotowanie:

Kaszę dokładnie przepłukać (najlepiej wykorzystać do tego celu sitko) do momentu aż woda przez nią przepływająca będzie przezroczysta.

Do garnuszka z grubym dnem, wlać mleko, dodać przepłukaną kaszę i gotować na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aby składniki się nie przypaliły.

Jaglankę podawać z pokrojonymi gruszkami i orzechami włoskimi.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake