Majonez z kalafiora

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki
  • kalafior (średniej wielkości sztuka)
  • łyżka musztardy dijon
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz biały
Wartość odżywcza (1 łyżeczka)
Energia12,6 kcal
Węglowodany0,8 g
Białko0,3 g
Tłuszcze1,1 g
Błonnik0,2 g

Majonez z kalafiora jest bardzo łatwy do wykonania, a do tego smakuje wyśmienicie. Będzie to dietetyczna alternatywa dla tradycyjnego majonezu. Dla porównania łyżeczka majonezu to 66 kcal, natomiast wersja z kalafiora to niecałe 13 kcal!

Przygotowanie:

Kalafior obieramy z liści, myjemy i gotujemy na parze.

Po ostudzeniu, blendujemy wraz z olejem rzepakowym, musztardą, sokiem z cytryny.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake