Pełnoziarniste babeczki z kremem

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (8 sztuk)
  • 50g masła (1/4 kostki)
  • szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 3 łyżeczki miodu + 1 łyżeczka do kremu
  • 1 jajko
  • 200g serka homogenizowanego
  • 1 banan
  • garść borówek (ok 50g)
  • 2 łyżki pestek granatu
Wartość oodżywcza porcji
Energia183,5 kcal
Węglowodany24,1 g
Białko7,4 g
Tłuszcze7 g
Błonnik2,9 g

Przygotowanie

Mąkę, masło, jajko oraz miód ugniatamy razem i wyrabiamy ciasto.

Ciasto odkładamy na 30 minut do lodówki.

Ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy na foremkach do muffinek, nakłuwamy widelcem (aby był przepływ powietrza). Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180°C i pieczemy około 20 minut, aż do zarumienienia.

W międzyczasie serek homogenizowany blendujemy z bananem i łyżeczką miodu.

Na wystudzonym spodzie od babeczek układamy masę, dekorujemy borówkami oraz pestkami granatu.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake