Kanapki z awokado i pomidorem

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 4 kromki chleba żytniego
  • dojrzałe awokado
  • duży pomidor
  • kilka krążków cebuli
  • sól i pieprz
Wartość odżywcza porcji
Energia280,6 kcal
Węglowodany45,6 g
Białko6,6 g
Tłuszcze12,2 g
Błonnik9,6 g

Awokado to owoc o różnorodnym zastosowaniu, mimo że jet bardzo kaloryczny nie należy go unikać ponieważ w swoim składzie ma szereg ważnych składników zaczynając od nienasyconych kwasów tłuszczowych, przez potas, witaminy E,C oraz luteinę i zeaksantynę.

Przygotowanie

Chleb żytni opiekamy w tosterze bądź piekarniku.

Pomidora i awokado myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.

Cebulę kroimy w piórka.

Układamy wszystkie składniki na grzance i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake