Placki owsiane

Informacja o korzystaniu z plików Cookies.

W celu realizacji usług ta strona zapisuje w urządzeniu użytkownika niewielkie informacje w postaci plików Cookies.

Dowiedz się więcej o plikach cookies.

Składniki (2 porcje)
  • 1 banan
  • Pół szklanki płatków owsianych
  • pół szklanki mąki owsianej
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu
Wartość odżywcza porcji
Energia366,7 kcal
Węglowodany56,1 g
Białko15,2 g
Tłuszcze10,2
Błonnik5,2 g

Jeżeli znudziły Ci się klasyczne naleśniki lub chcesz sięgnąć po zdrowszą wersje amerykańskich pancakes to koniecznie wypróbuj przepis na puszyste placuszki owsiane, których dodatkowym atutem jest krótki czas przygotowania. W swoim składzie nie posiadają cukru, a słodki posmak zawdzięczają rozgniecionemu bananowi.

Nie znajdziesz w ich składzie mleka więc z powodzeniem mogą po nie sięgnąć osoby z nietolerancją laktozy.

Jeżeli nie masz w swoim domu mąki owsianej, śmiało możesz użyć innej, jednak pamiętaj aby wybrać wariant jak najmniej przetworzony. Jednak bez mąki też możesz się obyć! A większa ilość płatków owsianych, nada ciastu odpowiednią konsystencję.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zblendować ze sobą (powinniśmy uzyskać konsystencje gęstej śmietany).

Placki smażyć na rozgrzanej patelni naleśnikowej.

Propozycja podania: świeże owoce, jogurt naturalny, orzechy.

Smacznego!

Kontakt

: 791704286

Napisz do mnie

62-040 Puszczykowo
Gajowa 2

Presscake
Presscake
Presscake
Presscake
Presscake